1. Ana Sayfa
  2. Yemek Tarifleri
  3. Karantina Günlerinde Yeni Trend: Evde Lahmacun Tarifi

Karantina Günlerinde Yeni Trend: Evde Lahmacun Tarifi

lahmacun_2

Evde bolca zaman geçirdiğimiz karantina günlerinde ekmek tarifi denemekten sıkılanların denemesini tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir lahmacun tarifi ile başlayalım. Lahmacun yapmak oldukça zahmetli olsa da işimizi epey kolaylaştıracak bir yöntemle tarifimizi yapacağız. Dışarıda yemek yiyemediğimiz şu günlerde en çok özlenen lezzetlerden birisi de şüphesiz lahmacundur. Lahmacunun pek çok evde yapım tarifi olsa da lokantada yediğimiz gibi olmadığı konusunda çoğumuz anı fikirdeyiz. Daha öncesinde pek çok kere evde lahmacun denemesi yapmış birisi olarak lokanta lezzetine en yakın tadı bu tarifle yakaladım. Lezzetine doyamayacağınız tarifimizin malzemeleri şu şekildedir:

Hamuru için;
  • 2,5 Su bardağı ılık su (200ml)
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6,5-7 su bardağı un
İç harcı için;
  • 600 gr orta yağlı kıyma
  • 600 gr yeşil biber
  • 600 gr domates
  • 2 ortaboy kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • Bir deste maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı (silme) tuz
  • 2 yemek kaşığı salça (1 yk biber, 1 yk domates salçası)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı ( veya iç yağı)
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • “1 yemek kaşığı isot” (acı tercih edenler için)
Hazırlama süresi: Yaklaşık 1-1,5 saat / Kişi Sayısı: 4-7 Kişilik

Hamurumuz için su, tuz, toz şeker ve mayayı karıştıralım. Üzerine 6,5 su bardağı unu ekleyip hamurumuzu güzelce yoğuralım. Eğer hamur elinize çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edelim. Sonrasında hamurumuzu yaklaşık bir saat dinlenmeye bırakalım. Bu arada iç harcı hazırlamak için kıymayı blenderden geçirdiğimiz domates ve biberi derin bir kaba ekleyelim. Soğanları blenderden geçirdikten sonra ince süzgeçten süzebilirsiniz. Suyu fazla olursa acılık katabilir. Maydanozları olabildiğince küçük doğrayıp ekleyelim. Daha sonra diğer tüm malzemeleri ekleyerek kaşık yardımıyla iyice karıştıralım ve buzdolabına koyalım.

Dinlenen hamurumuzu az unladığımız tezgâhımızda 22 eşit parçaya bölelim. Benim kullandığım tava ortalama bir servis tabağı büyüklüğünde olduğu için ben bu kadar sayıya böldüm. Daha büyük veya küçük tavanız varsa bezelerinizin sayısını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Lahmacunlarımızın bezelerini hazırladıktan sonra iki tepsiye tepsi kâğıdı sererek bekletelim. Fırını 250 derecede ısıtalım. Bezelerimizi hafif unlayarak bir merdane yardımıyla orta kalınlıkta açalım (Dilerseniz bezelerin sayısını artırarak daha ince de açabilirsiniz ancak bu kalınlığın ev yapımı için ideal olduğunu düşünüyorum).  Daha sonra üzerine harcımızdan yayalım (22 adet için tepeleme 1,5 yemek kaşığı hepsi için ideal olacaktır).

lahmacun_1

Hazırladığımız lahmacunu önceden ısıttığımız altı açık tavaya bırakalım daha sonra diğerini açalım. Yaklaşık 3-4 dakikaya altı pembeleşecektir. Tavadan alıp tepsiye koyalım. Bir tepsiye ortalama 2 adet sığıyor. Dolan tepsiyi fırının en üst raflarından birine yerleştirelim ve kenarları hafif pembeleşinceye kadar (3-4 dk) pişirelim.

Fırından çıkardığımız lahmacunları üst üste derin bir kaba koyalım ve üzerini sofra ile örtelim. Daha sonra bu işlemi bezelerimiz bitene kadar devam ettirelim. Ben iki tava ve iki tepsi kullandığım için oldukça hızlı yaptım. Sadece fırında pişen lahmacun kuru veya sadece tavada pişen lahmacunun eti yeteri kadar pişmediği için en ideal yöntemin bu olduğunu söyleyebilirim. Bütün lahmacunlar piştikten sonra eğer soğuduğunu düşünürseniz hepsini topluca 2-3 dakikalığına fırına verebilirsiniz. Bu tarifi yaptığınız için asla pişman olmayacaksınız.

Yorum Yap